Anima Integrativni Centar Beograd

Cenatar koji spaja klasičnu i holističku medicinu


 

 

Alternativno Lečenje i EpilepsijaPristup svakom pacijentu je individualan što znači da se na osnovu stanja bolesti i dobijenih dopunskih dijagnostičkih informacija pristupa i dopunskoj terapiji.


LEKOVITA MOĆ LANENOG ULJA

Lan je prirodni biljni izvor visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina( nezasicenih masnih kiselina), vitamina B,C,E, fitosterola, minerala, Cu, Se, Ca, Fe, Zn, Na, Mg, Ph, K, omega -6( linolna kiselina), omega-9( oleinska kiselina), omega -3(alfa linoleinska kiselina).

Laneno ulje, hladno cedjeno, predstavlja najbogatiji izvor omega-3 masnih kiselina!!


Redovno koriscenje hladno cedjenog lanenog ulja(1-2 kk) je najbolji oblik za koriscenje, ujutru na prazno pomešano sa malo jogurta, i ima široki spektar lekovitog deistva na:
-mozak ( prevencija malignih bolesti, CVI, epilepsija, glavobolja),
-srčane tegobe,
-artritis i bolove u zglobovima,
-jača imunitet, eliminiše slobodne radikale.

LAVLJA GLJIVA - ČUDOTVORNA GLJIVA KOJA OBNAVLJA NERVNI SISTEM

Zbog neobičnog izgleda u Americi je zovu Lion’s mane mushroom-grivasta gljiva, Hedge hag mushroom – ježeva gljiva. Prirodno raste u Severnoj Americi i Kini dok se u Evropi uzgaja u strogo labaratoriskim uslovima ( medicinska gljiva).

Ova medicinska gljiva zaslužuje posebnu pažnju zbog njenog svojstva da obnavlja moždani sistem.

Zovu je i “hrana za mozak”. Ove gljive sadrze protein I dva aktivna enzima koji su neophodno za stimulaciju neurona I bele mozdane mase. Americki naucnici izdvijili su dva aktivna sastojka koji podsticu rad neuronskog faktora rasta (NGF). Ovo je belancevina koja igra vaznu ulogu u stimulaciji I obnavljanju funkcije nervnih celija.

Prof.Paula Stametese preporucuje gljivu kao hronicnu supstitucionu terapiju kod progresivnih demencija, Alchajmerove bolesti, multiple skleroze, epilepsije.

U Japanu je 1991 god napravljeno istrazivanje, kojim je potvrdjeno pozitivno-stimulativno deistvo ove gljive na neurokognitivno funkcionisanje mozga ( paznja, koncentracija, memorisanje, prostorma orjentacija, jezicke funkcije) kao i na afektivno funkcionisanje. Takodje je utvrdjeno da popravlja depresivne episode i utice na bolju koncentraciju.

Druge dobrobiti lavlje gljive su smanivanje nivoa loseg holesterola u krvi, regulise nivo secera u krvi, regulise probavu. Takodje se pokazalo da polisaharidi iz ove gljive snazno podsticu stvaranje antiokisaditvnih enzima cime je ova gljiva uvrstena u arsenal supstanci u borbi protiv starenja.

 

GERMANIJUM ( Ge-132)- SUPLEMENT NEOPHODAN KOD OSOBA SA EPILEPSIJOM

Ovaj neophodni suplemen (Ge-132) ima svojstva antioksidanta, katalizatora O2, imunomodulatora.

Potvrdjeno je da pomaže u smanivanju holesterola, boljem regulisanju visokog pritiska, štiti od slobodnih radikala, smanjuje bolove kod hroničnih degenerativnih bolesti, ima anti virusn iI anti bakteriska svojstva. Povećava nivo inhibitornih enzima u mozgu, te tako povećava otpornost mozga prema napadima.

Prirodni izvori (Ge-132) su: aloja vera, gin-seng, beli luk, gavez, shitake gljive.
Treba napomenuti da samo organski (Ge-132) je koristan za bioloske sisteme, neorganski (Ge-132)
germanijum-dixsid je izuzetno toxsican .Kod hronicnih tegoba vazno je kontinuirano I dovoljno dugo da se koristi I to 300-500 mg( Ge-132), dok su doze za prevenciju manje 25-100 mg

 

 

VALERIJANA

Ovo je korisna biljka koja deluje umirujuće na emocije kod osoba sa epilepsijom.
Valerijana se pokazala korisnom kod napetosti, straha od bolesti i nepredvidljivih napada ,kod iscrpljenosti I nedostatka sna. Delje umirujućei vraca san kod osoba sa hroničnom nesanicom.Najbolji efekti se postižu pri dozama od 400-900 mg.

Takodje je korisna kod pacijenata koji se odvikavaju od hronične upotrebe benzodiazepina (toksikomana). U Nemačkoj u Alternativnim centrima, valerijana je službeno dozvoljena za upotrebu kod nesanice, nervoze, anksioznosti.

Valerijana pomaze kod migrene I drugih glavobolja, kod nervoze, multiple skleroze, epilepsije, kod dece I odraslih. Najnovija istrazivanja pokazuju dad a je korisna u lecenjnu hiperaktivnog sibdroma kod dece I poremecaja ponasanja kod dece I odraslih. Valerijana se koristi kao tinktura, a i u kapsulama.

Čaj od valerijane: 2-3 gr korena nalije se sa 2dl vruće vode, nakon 20 min se procedi. Savetuje se 2-3 šolje dnevno, uveče pola sata pre spavanja ( za problem nesanice).


DJUMBIR

Lekovitost djumbira poznata je preko 5000 god. Gaji se u Indiji, Japanu, Americi.
Uklanja mučninu, poboljšava probavu, ublažuje bolove u ( ledjima, kostima, vratu) grčeve u želucu. Pomaže u boljem funkcionisanju jetre i bubrega. Ima sedativno deistvo na nervni system, diuretičko dejstvo, uništava patogene mikrorganizme.

Nemačka studija na 27 žena pokazuje efikasnost djumbira kod 70% ispitanica koje imaju problem -
Hiperemezis gravidarum, težak oblik povraćanja kod trudnica. Uzimanje 250mg djumbira u prahu 2-3 puta dnevno ubalužuje simptome povraćanja.

U medicinskoj literaturi nema podataka o toksičnom deistvu djumbira. Takodje koristan kod osoba sa temporalnom epilepsijom, ublažuje simptome vegetativnih napada, koji idu pod slikom emetickih trijada ( gadjenje, mucinina i povracanje).

Američko udruženje za hranu i lekove (FDA) označilo je djumbir kao sigurnu supstancu za upotrebu.
Sastav djumbira je izrazito lekovit: kalcijum, fosfor, gvozdje, folna kiselina, vitamin C, vitamin B kompleksa ( B1, B6, B12).

 

 

HODANJEM - PORAVITE ZDRAVLJE !

Od danas započnite sa rekreativnim hodanjem.
Hodanje je važna aktivnost u očuvanju dobrog zdravlja a ujedno I najjeftiniji način telesne aktivnosti. Dokazano je da samo 30 minuta hodanja, umerenom brzinom dolazi do značajnog popravljanja ukupnog zdravlja. Koristite stepenice umesto lifta, izadjite iz gradskog prevoza jednu stanicu ranije. Najbolja šetnja je u prirodi.

Dobrobiti hodanja:
- smanjuje se rizik od depresije,
- pouzdano deluje u prevenciji stresa,
- smanjuje kilograme,
- donosi dobro raspoloženje,
- pozitivno utiče na zglobove kod degenerativnih obolenja

 

 

Telefon Savetovališta: 063/84-40-352 - Samo za zakazivanje


Ukupno: 2898   Danas: 13   Juče: 125

© Autentik.net Jagodina Pomoravlje Šumadija Beograd Srbija