Anima Integrativni Centar Beograd

Cenatar koji spaja klasičnu i holističku medicinu


 

 

REGRESOTERAPIJA

 

 

 

Regresoterapija predstavlja izuzetno moćnu i vrlo intimnu terapiju koja nas vodi do duboko potisnutih sećanja i dogadjaja koja su skriveni na nivou duše.

Sve što je bilo u prošlosti i ostavilo veoma duboki emotivni trag na nas, kao konflikt koji je ostao nerešen i koji “pritiska” i sada, u ovom sadašnjem trenutku.

Smatra se da memoriski kapacitet svake ćelije pamti duboko sve sadržaje iz prethodnih perioda koji su negde ostali “zaglavljeni”a telo ih svojom inteligencijom potisne dublje na podsvesnom nivou.

Regresoterapija je tehnika koja pomaže da se ovi duboku potisnuti sadržaji na podsvesnom segmentu, pokrenu i “spuste” na nivo svesnog.

Kroz regresoterapiju možemo rešiti:

1. Ako se radi o hroničnom bolu koji ne reaguje na klasične načine lečenja
2. Ako osoba boluje od “bolesti” za koje je teško utvrditi uzrok
3. Ako su problematični odnosi sa članom poropdice
4. Ako se radi o realnim ili nerealnim strahovima

Tokom regresoterapije otkrivaju se životi koji su bitni za događaj i problem koji se rešava. Ovo je tehnika koja se bavi analizom, obradom i integracijom sadržaja koji se iz podsvesnog segmenta po asocijativnom tipu dovodi na svesni nivo.

Hipnoza nije preduslov da se radi regresoterapija. Prof. P. Balint navodi da je to zapravo nelogičnost jer se hipnoza zasniva na sugestijama koje su u procesu regresoterapije zabranjene, odnosno nepovoljne za sam proces.

Regresoterapija povezana je i sa karmičkim sadržajem i uzrocima koji su povezani sa problemom koji rešavamo. Kroz procese regresoterapije vodjeni smo kroz različite sadržaje i vremenske linije koji su duboko povezani sa iskustvom naše duše.

 

Zakažite Vaš pregled
Anima-Integrativni Centar
063 84 40 352Telefon Savetovališta: 063/84-40-352 - Samo za zakazivanje


Ukupno: 2910   Danas: 25   Juče: 125

© Autentik.net Jagodina Pomoravlje Šumadija Beograd Srbija